Urikawa

Bonsaikunst

Over Urikawa Bonsaikunst

In 1998 ben ik in aanraking gekomen met de Bonsaikunst. Al snel werd ik me ervan bewust dat deze kunstvorm, zich ontwikkelde naar een denk- en leefwijze waarbij een respectvolle omgang met de natuur voor mij op de voorgrond staat.
In tegenstelling tot Bonsaikunstenaars die de commercie naar de voorgrond schuiven of hebben geschoven, heb ik ervoor voor gekozen om mijn kennis en ervaringen te delen met hen die het werken aan Bonsai als een verrijking zien van niet materiele aard.

Langzaam maar zeker ontwikkelde zich daaruit een passie voor met name Taxus-, Juniperus- en Pinusbonsai in de klasse Midsize en Bigsize Bonsai. Diverse Bonsaikunstenaar hebben daarin hun steentje bijgedragen. Japanse Bonsaimeesters als Takeo Kawabe en Hotsumi Terekawa,  Nederlands Bonsaikunstenaars Gijs Meboer en Teunis Jan Klein en Duits Bonsaikunstenaar Christian Przybylski deelde hun kennis, welke ik tot de dag van vandaag daarvoor zeer erkentelijk ben. 

Ik ben ervan overtuigd dat een ieder die over een basis gezond logisch denkvermogen beschikt en een wil kent om zich dat wat nieuw voor hem of haar is, eigen te maken, instaat is om succesvol haar of zijn eigen Bonsaicollectie op te bouwen.
 

Ik wens je veel leesplezier 

Loop je vast in het verbeteren van je bonsai collectie en heb je een plan van aanpak nodig.

of

Zoek je als vereniging een agenda thema wat je de leden kunt bieden, denk aan een boombespreking of het onderhoud van dennen, om maar een paar voorbeelden te noemen, schroom dan niet om contact op te nemen.